Annyian pályáztak az Otthon Melegére, hogy két és félszeresére kellett emelni a támogatás keretösszegét

A hétfői, áramszünet miatti fennakadás miatt szerdán zárult csak le az Otthon Melege Program, a háztartási nagygépek államilag támogatott csereprogramja. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint idén országszerte 119 ezren pályáztak, majdnem kétszer annyian, mint tavaly, amikor összesen 63 ezer pályázat érkezett.

A pályázók összesen ötmilliárd forint állami támogatásra pályáztak, ez bőven meghaladta a program kétmilliárd forintos keretösszegét. Az ITM ezért úgy döntött, hogy hárommilliárd forinttal megemeli a keretösszeget, hogy minden pályázó megkaphassa a támogatást.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.