Börtönbe került az egyik leghíresebb orosz rapper, mert egy autó tetején tartotta meg a koncertjét

külföld
2018 november 22., 20:20
comments 44

Dimitrij Kuznyecovot , vagyis Huskyt szerdán vették őrizetbe Krasznodarban, mert egy autó tetején kezdett rappelni a rajongóinak, miután a hatóságok nem engedélyezték a koncertjét. A videón látszik, hogy a rendőrök rappelés közben rángatják le a kocsi tetejéről. 

link Forrás

Csütörtökön a bíróságon azzal vádolták, hogy nem engedelmeskedett a rendőrségnek és engedély nélküli gyűlést szervezett. Végül garázdaság vádjával ítélték  12 nap börtönbüntetésre. 

A krasznodari koncertjét azért nem engedélyezték, mert a hatóságok szerint a műsor elfogadhatatlan szélsőségeket tartalmazott. Ennek ellenére Husky megpróbálta megtartani a koncertjét egy klubban, de ott kikapcsolták az áramot. Ezután vonult ki az utcára a rajongóival bulizni.

Husky elmondta a bíróságon, hogy kénytelen volt az utcán előadni, mivel koncertjét magyarázat nélkül fújták le. Hozzátette azt is, hogy hajlandó kártérítést fizetni, ha az autóban valamilyen kár esett. Nem először történt vele ilyesmi, a korábbiakban több orosz városban tiltották be fellépését.

link Forrás

Husky szövegei egyébként gyakran támadják az orosz hatóságokat, az egyik számában még Putyinnak is odacsapott. Ugyanakkor arról is voltak hírek, hogy megjelent az oroszbarát szakadárok között Kelet-Ukrajnában.   Az elmúlt években az orosz hatóságok a szélsőségességről szóló homályosan megfogalmazott törvényt használták fel a kormánnyal szemben kritikus emberek, illetve a másként gondolkodók ellen.  (BBC/MTI)   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.