Egy paraguayi börtönben ülő brazil kartellfőnök megölt egy 18 éves lányt a cellájában, hogy véletlenül se adják ki Brazíliának

bűnügy
2018 november 22., 12:01
comments 141

Marcelo Pinheiro a Rio de Janeiróban aktív Comando Vermelho (Vörös Kommandó) nevű kartell vezetője, aki 2012-től már a szomszédos Paraguayból irányította a bandát. Pinheirot tavaly tartóztatták le Paraguayban, azóta rács mögött van, és 26 évig maradhat börtönben fegyveres rablás, gyilkosság, fegyver- és drogcsempészet és más bűncselekmények miatt. A paraguay-i börtönök híresek arról, hogy a pénzes, befolyásos rabok luxuskörülmények között tölthetik a büntetésüket, ez is magyarázza, hogy Pinheiro mindenképpen el akarta kerülni, hogy kiadják Brazíliának.

A Guardian cikke szerint a férfit többször próbálták már fegyveres támadással kiszabadítani, ahogy közeledett a tervezett kiadatásának dátuma, de ezeket a kísérteket a rendőrség visszaverte.

Szombaton viszont, miután az ügyvédjével találkozott, a cellájába csempésztek egy 18 éves lányt, akit először leütött, majd 16 késszúrással megölt. Ezek után az ügyvédje azonnal azt kérte a hatóságoktól, hogy állítsák bíróság elé gyilkosságért, de Paraguayban.

A paraguay-i elnök viszont a cikk szerint elrendelte Pinheiro azonnali kiadatását. A térségben attól tartanak, hogy az új brazil elnök, Jair Bolsonaro politikájának eredményeként több brazil kartell csoport Paraguayba teheti át a székhelyét, ahol az állam már most is alig bír a bűnözési hullámmal.

(A cím feletti képen egy másik Paraguyaban fogva tartott brazil drogcsempész börtön-lakosztályának légkondicionált tárgyalója látható.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt