Egy paraguayi börtönben ülő brazil kartellfőnök megölt egy 18 éves lányt a cellájában, hogy véletlenül se adják ki Brazíliának

Marcelo Pinheiro a Rio de Janeiróban aktív Comando Vermelho (Vörös Kommandó) nevű kartell vezetője, aki 2012-től már a szomszédos Paraguayból irányította a bandát. Pinheirot tavaly tartóztatták le Paraguayban, azóta rács mögött van, és 26 évig maradhat börtönben fegyveres rablás, gyilkosság, fegyver- és drogcsempészet és más bűncselekmények miatt. A paraguay-i börtönök híresek arról, hogy a pénzes, befolyásos rabok luxuskörülmények között tölthetik a büntetésüket, ez is magyarázza, hogy Pinheiro mindenképpen el akarta kerülni, hogy kiadják Brazíliának.

A Guardian cikke szerint a férfit többször próbálták már fegyveres támadással kiszabadítani, ahogy közeledett a tervezett kiadatásának dátuma, de ezeket a kísérteket a rendőrség visszaverte.

Szombaton viszont, miután az ügyvédjével találkozott, a cellájába csempésztek egy 18 éves lányt, akit először leütött, majd 16 késszúrással megölt. Ezek után az ügyvédje azonnal azt kérte a hatóságoktól, hogy állítsák bíróság elé gyilkosságért, de Paraguayban.

A paraguay-i elnök viszont a cikk szerint elrendelte Pinheiro azonnali kiadatását. A térségben attól tartanak, hogy az új brazil elnök, Jair Bolsonaro politikájának eredményeként több brazil kartell csoport Paraguayba teheti át a székhelyét, ahol az állam már most is alig bír a bűnözési hullámmal.

(A cím feletti képen egy másik Paraguyaban fogva tartott brazil drogcsempész börtön-lakosztályának légkondicionált tárgyalója látható.)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.