Kósa Lajos nem érti, hogy a sok száz menekültügyi eljárásból miért pont Gruevszki ügyét emelik ki

POLITIKA
2018 november 22., 22:09
comments 194

Kósa Lajos abszurdnak tartja, hogy Demeter Márta a honvédelmi és a külügyi bizottságot is összehívná a Gruevszki-ügy miatt, hogy ott meghallgassák a Bevándorlási Hivatal vezetőjét arról, hogyan kapott menedékjogot a volt macedón miniszterelnök, akit otthon két év börtönre ítéltek. A honvédelmi bizottság fideszes elnöke a Hír Tv-ben arról beszélt, hogy sok száz menedékkérelmi eljárás folyik, és miért kellene egyet kiemelni. 

Szerinte ez alapján bármelyiket ki lehetne emelni.

Hozzátette azt is, hogy figyelemmel kell lenni a személyes adatok védelméről szóló jogszabályokra. Kósa szerint a macedón hatóságok kiengedték a körözött politikust az országból, nemzetközi elfogatóparancsot pedig nem adtak ki ellene. 

Megjegyezte azt is, hogy a macedóniai igazságszolgáltatással kapcsolatban korábban az Európai Unió is fogalmazott meg kritikákat. Igaz, a macedón igazságügyi miniszter szerint Magyarországnak korábban nem volt gondja a macedón börtönök körülményeivel vagy az igazságügyi rendszerrel, és adott ki embereket az országnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt