Hét év után elkapták a szikszói házaspár brutális gyilkosát

2018 november 23., péntek 14:21
21

Pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitányság, hogy 

elfogták azt az 57 éves szikszói férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2011. áprilisában brutálisan megölt egy idős házaspárt. 

Az MTI beszámolója szerint Mecser Tamás  a főkapitány bűnügyi helyettese elmondta:

"2011. április 16-án este egy magát rendőrnek kiadó férfi felhívta a házaspárt, közölve velük, hogy idegenek bemásztak a kertjükbe, ám rendőrkollégái 10-15 percen belül a helyszínen lesznek, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput."

A 83 éves férfi és 79 éves felesége gyanút fogott, értesítették a rendőröket. Aznap az idegen eltűnt, de egy nappal később újra megjelent. Akkor beengedték. A szomszéd három nappal később fedezte fel a két idős ember megkötözött holttestét az épület más-más helyiségeiben. Több évig nyomoztak a rendőrök, mire 2015 eredmény nélkül felfüggesztették az eljárást. 

Tavaly márciusban újranyitották az aktákat, a nyomozócsoport olyan valaki - rokon, barát, ismerős - után kezdett kutatni, aki iránt bizalommal lehettek az idős emberek. Közel száz ember kihallgatása után jutottak az 57 éves biztonsági őrhöz, aki a  

a bűncselekmény idején munkanélküli volt és anyagi gondokkal küzdött.

A rendőrség beszámolója szerint a genetikai szakértői vélemény is egyértelműen azt bizonyítja, hogy azokon a köteleken, amelyekkel az idős párt megkötözték, az elfogott férfi DNS-ét mutatták ki. A férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt