Kihirdették: a sportbelépő maradt adómentes cafeteria-juttatás

gazdaság
2018 november 23., 16:14
comments 118

Megjelent a Magyar Közlönyben, így januártól változik a cafeteria juttatások utáni adózás, az eddigieknél rosszabb feltételeket teremtve - írja az Mfor.hu.

Csak a SZÉP-kártya, a sportrendezényekre, kulturális eseményekre szóló belépők, bérletek adókedvezménye marad meg,

minden más, így a lakhatáshoz, öngondoskodáshoz, munkába járáshoz kapcsolódó jutattások úgy adóznak mint a bér. Az Mfor.hu szerint kérdés, hogy az új szabályzáshoz hogyan alkalmazkodnak a munkaadók: többet adóznak a változatlan cafeteria mellett, vagy odaadják inkább bérben. A kormány utóbbival indokolta a változtatást,

amit mind a munkavállalói, mind a munkaadói szervezeteket elutasítottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.