"Orbán azt mondta, szerződne a nőkkel. Itt a lehetőség: ratifikálja a kormány az Isztambul Egyezményt!"

politika
2018 november 23., 16:50
comments 171

Az MSZP nőtagozata leragasztott szájjal tartott pénteken sajtótájékoztatót a Deák téren, azt követelve a kormánytól, hogy Magyarország ratifikálja az Isztambuli Egyezményt. Gurmai Zita szerint bár meghirdették a családok évét, és Orbán Viktor korábban azt is mondta, hogy szerződne a nőkkel,

"itt a lehetőség: ratifikálja a kormány az Isztambul Egyezményt!"

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, frakcióvezető, a párt társelnöke (b), Hegyesi Beáta, a Párbeszéd női esélyegyenlőségi szakpolitikusa (k), Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt nőtagozatának elnöke, az Európai Szocialisták Pártja (PES) nőszervezetének elnöke (j) és civil szervezetek képviselői Ne maradj csendben! címmel, a nők elleni erőszak ellen tiltakoznak flashmobbal a fővárosi Deák Ferenc téren 2018. november 23-án.
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A szocialista politikus szerint a családok megvédése a nők megvédésével kezdődik. Ezzel szemben Magyarországon 

  • minden ötödik magyar nő úgy nő fel, hogy az édesapja bántalmazza, 
  • minden héten egy nőt meggyilkolnak. 
  • 223 ezer olyan magyar nő van, aki bántalmazó kapcsolatban él.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke kijelentette:

"fejezze be a kormány a mellébeszélést,

követeljük, hogy a nők egyenlő munkáért egyenlő bért, azonos megbecsülést kapjanak a munkahelyükön."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.