Palkovics miniszter bejelentette: két éven belül olyan iskolabusz-hálózat fog működni, mint Amerikában

oktatás
2018 november 23., 16:09
comments 151

A Volánbusz pénteki buszátadóján az innovációs miniszter azt is bejelentette, hogy

két éven belül Magyarországon is kiépül - amerikai mintára - az iskolabusz-hálózat rendszere. 

Palkovics László szerint az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül.  Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban közben dolgoznak egy összehangolt menetrenden és egységes jegyrendszeren is, tette hozzá. Palkovics elmondása szerint

a világban és az európai unióban látható minták alapján Magyarországon is úgy alakítják majd át a közösségi közlekedést, hogy a vasút kapja a fontosabb szerepet, az autóbuszos közlekedésnek pedig az lesz a feladata, hogy a vasúti fővonal rendszerébe szállítsa az utasokat. 

Buszok ott járnak majd, ahol a vasút nem elérhető. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.