Sok év után ismét a Microsoft a világ legértékesebb cége

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közel egy évtized után pénteken a Microsoft visszaszerezte első helyét a világ vállalatai között a forgó részvények értéke szerinti rangsorban. A héten ugyanis az Apple piaci értéke 749,75 milliárd dollárra változott, míg a Microsofté 751,8 milliárdra. 

Az idei év elsőfelét főleg az Amazon és az Apple versenyfutása jellemezte, de az év vége a Microsoft megerősödéséről szólt. Többek között azért, mert a befektetők egyre bizalmatlanabbak az újgenerációs techóriásokkal, a FANG-nak nevezett négyes, azaz a Facebook, Apple, Netflix és Google teljesítményével, illetve nem elég gyors növekedésével. 

Elemzések szerint a befektetők úgy ítélték meg, hogy a következő időszakban a felhőszolgáltatások és a szoftverek piaca virágozhat, ezen a téren pedig jó kilátásai vannak a Microsoftnak. A Google és a Facebook ellen pedig egy sor adatkezelési eljárás indulhat, mely szintén rontotta a befektetők bizalmát.

Az Apple részvényeire az utóbbi években jellemző volt, hogy felalá ugrálnák, de az utóbbi időszakban leginkább csak szabadesést tapasztalni: míg néhány hónapja még 207 dolláros részvényárfolyamával az Apple lett a világ első ezermilliárd dolláros vállalata, mostanra jelentős zuhanás történt, többek között az iPhone-ok piacának állítólagos visszaszorulása miatt. 

Ez vezetett ahhoz, hogy a Microsoft megelőzte az Applet, amely hosszú éveken át volt előttük. Igaz, mindezek ellenére az Apple jóval több profitot termel, mint a többi versenytársa, és nem nehéz elképzelni azt sem, hogy csak rövid időre történt most trónfosztás. (Yahoo)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.