Az LMP december 8-án dönt arról, hogy Puzsér Róbertet vagy Puzsér Róbertet támogatja-e

Az LMP országos elnökségségének titkára, Kanász-Nagy Máté arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a párt budapesti kongresszusa december 8-án dönt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt támogatásáról. Elmondása szerint a 40 delegáltból álló kongresszus az eddig beérkezett javaslatok szerint két alternatíváról dönthet (ezeket szó szerint idézzük): 

  • az egyik szerint az LMP elvi támogatásáról biztosítaná Puzsér Róbertet és felhatalmazná a budapesti elnökséget arra, kezdjen tárgyalást az együttműködésről. Végleges döntést azonban csak az európai parlamenti választás után, várhatóan jövő júniusban hoznának. 
  • A másik előterjesztés értelmében már most döntést hoznának arról, hogy az LMP nem állít saját főpolgármester-jelöltet, hanem a független Puzsér Róbertet és programját, a Sétáló Budapest koncepciót támogatja. 

Kanász-Nagy szerint a budapesti kongresszus meghatározná a 2019-es fővárosi önkormányzati választások stratégiai céljait is, amelyek 

„között szerepelhet a többi közt a Fidesz és Tarlós István leváltása,” 

és azon jelöltek támogatása, akik magukénak vallják az LMP ökopolitikai programját, valamint döntenének a fővárosi jelöltállítás szabályairól is. Dili! 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.