Az LMP december 8-án dönt arról, hogy Puzsér Róbertet vagy Puzsér Róbertet támogatja-e

Az LMP országos elnökségségének titkára, Kanász-Nagy Máté arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a párt budapesti kongresszusa december 8-án dönt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt támogatásáról. Elmondása szerint a 40 delegáltból álló kongresszus az eddig beérkezett javaslatok szerint két alternatíváról dönthet (ezeket szó szerint idézzük): 

  • az egyik szerint az LMP elvi támogatásáról biztosítaná Puzsér Róbertet és felhatalmazná a budapesti elnökséget arra, kezdjen tárgyalást az együttműködésről. Végleges döntést azonban csak az európai parlamenti választás után, várhatóan jövő júniusban hoznának. 
  • A másik előterjesztés értelmében már most döntést hoznának arról, hogy az LMP nem állít saját főpolgármester-jelöltet, hanem a független Puzsér Róbertet és programját, a Sétáló Budapest koncepciót támogatja. 

Kanász-Nagy szerint a budapesti kongresszus meghatározná a 2019-es fővárosi önkormányzati választások stratégiai céljait is, amelyek 

„között szerepelhet a többi közt a Fidesz és Tarlós István leváltása,” 

és azon jelöltek támogatása, akik magukénak vallják az LMP ökopolitikai programját, valamint döntenének a fővárosi jelöltállítás szabályairól is. Dili! 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.