A HVG szerint orvoshiány miatt hetekre bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát

Egészségügy
2018 november 27., 13:29
comments 283

A hvg.hu információi szerint az orvoshiány miatt ellehetetlenült a Honvédkórház koraszülöttcentrumának működése, és december 15-én be is zárják az ország egyik legmagasabban jegyzett Perinatális Intenzív Centrumát (PIC). 

A lap információi szerint kedd délelőtt válságértekezlet volt a kórházban, ahol a téma az volt, hogyan működhetne tovább az osztály, ahol többek között különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal született csecsemőket látnak el. 

Információik szerint a PIC-centrumból egy év alatt hét szakorvos távozott: felmondásuk oka a megbecsülés hiánya és az alacsony fizetés volt, ugyanúgy, ahogy a szeptemberben az összeomlás szélére jutó Sürgősség Centrum dolgozóinak esetében. 

A keddi megbeszélésen Nádor Csaba, a PIC osztályvezetője egy jelentős béremelést helyezett kilátásba, de erre a lap információi szerint  Honvédkórház parancsnoka, Kun Szabó István még nem bólintott rá.  A mostani tervek szerint két hétre zár be decemberben az osztály, januárra pedig megoldanák a helyzetet. 

A Honvéd ellátási területéhez tartozó kismamákat a bezárás alatt a Semmelweis Egyetem női klinikája és a János-kórházban működő PIC fogadja majd a tervek szerint. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.