Becuccoztak, betörtek a szomszédba, de nem tűnt fel nekik, hogy áram is van a házban, ezért inkább tüzet raktak ruhákból

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Püspökladányi Járásbíróság kedden egy előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a két betörőnek az ügyében, akik 2018 áprilisában többször betörtek egy püspökladányi ingatlanba - közölte a Debreceni Törvényszék.

A betörések április 4. és 12. között történtek. A vádirat szerint a ház lakatlan volt, a tulajdonosa külföldön él. A vádlottak 2018. április 9-én éjjel megjelentek az ingatlannál, majd a melléképület bejárati ajtaját betörték és bemásztak a lakásba. A két betörő több belső ajtót megrongált a házban, és egy ideig azt sem fedezték fel, hogy van áram,

ezért tüzet raktak ruhaneműkből, és azzal világítottak a sötétben.

A két vádlott, E. I. és F. A. több bútort is kivitt az udvarra, majd azokat átvitték a szomszédban lakó elsőrendű vádlott házába. Az elkövetkező napokban a két férfi visszajárt az ingatlanba, ahonnan elektronikai eszközöket és további bútorokat loptak el, amelyek egy részét értékesítették.

A sorozatnak az vetett véget, hogy április 12-én valakinek feltűnt a dolog, és jelentette, ezt követően a rendőrök azonosították és elfogták a két férfit.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor kábítószertől befolyásolt, bódult állapotban voltak, amelyet kihallgatásukkor beismertek.

A bíró, a különös visszaesőként minősülő elsőrendű vádlott bűnösségét folytatólagosan társtettesként kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében és fogyasztás céljából elkövetett kábítószer birtoklásának vétségében, míg a büntetlen előéletűként minősülő F. A. másodrendű vádlottét lopás bűntettében és lopás vétségében mondta ki. Ezért az elsőrendű vádlottat 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 1 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre – 4 év próbaidőre felfüggesztve – ítélte.

A bíróság határozata nem jogerős.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.