Becuccoztak, betörtek a szomszédba, de nem tűnt fel nekik, hogy áram is van a házban, ezért inkább tüzet raktak ruhákból

2018 november 27., kedd 18:21
125

A Püspökladányi Járásbíróság kedden egy előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a két betörőnek az ügyében, akik 2018 áprilisában többször betörtek egy püspökladányi ingatlanba - közölte a Debreceni Törvényszék.

A betörések április 4. és 12. között történtek. A vádirat szerint a ház lakatlan volt, a tulajdonosa külföldön él. A vádlottak 2018. április 9-én éjjel megjelentek az ingatlannál, majd a melléképület bejárati ajtaját betörték és bemásztak a lakásba. A két betörő több belső ajtót megrongált a házban, és egy ideig azt sem fedezték fel, hogy van áram,

ezért tüzet raktak ruhaneműkből, és azzal világítottak a sötétben.

A két vádlott, E. I. és F. A. több bútort is kivitt az udvarra, majd azokat átvitték a szomszédban lakó elsőrendű vádlott házába. Az elkövetkező napokban a két férfi visszajárt az ingatlanba, ahonnan elektronikai eszközöket és további bútorokat loptak el, amelyek egy részét értékesítették.

A sorozatnak az vetett véget, hogy április 12-én valakinek feltűnt a dolog, és jelentette, ezt követően a rendőrök azonosították és elfogták a két férfit.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor kábítószertől befolyásolt, bódult állapotban voltak, amelyet kihallgatásukkor beismertek.

A bíró, a különös visszaesőként minősülő elsőrendű vádlott bűnösségét folytatólagosan társtettesként kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében és fogyasztás céljából elkövetett kábítószer birtoklásának vétségében, míg a büntetlen előéletűként minősülő F. A. másodrendű vádlottét lopás bűntettében és lopás vétségében mondta ki. Ezért az elsőrendű vádlottat 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 1 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre – 4 év próbaidőre felfüggesztve – ítélte.

A bíróság határozata nem jogerős.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt