Iniesta depresszióval küzdött a Barcelona játékosaként

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nyíltan beszélt depressziójáról a világ- és Európa-bajnok Andrés Iniesta, az FC Barcelona korábbi labdarúgója, aki még abban az időszakban küzdött a betegséggel, amikor a katalán sztárcsapatban futballozott.

A 34 éves játékos a La Sexta spanyol televíziónak adott interjúban felidézte, hogy 2009-ben, a Bajnokok Ligája, a spanyol bajnokság és a Király Kupa megnyerése után kezdődött számára a problémás időszak.

"Elkezdtem rosszul érezni magam, valahogy mindig furcsa érzésem volt, és nem találtam rá magyarázatot" - mondta Iniesta, aki idén májusban igazolt a japán élvonalban szereplő Vissel Kobe együtteséhez.

A négyszeres BL-győztes középpályás hozzátette, belső ürességet tapasztalt, és minden nap azt várta, hogy mikor lesz éjszaka, amikor bevehet egy tablettát és pihenhet. Iniesta szerint a pszichológiai gondokat elsősorban az okozta nála, hogy 2009 augusztusában szívrohamban váratlanul elhunyt közeli barátja, Daniel Jarque, a kisebbik barcelonai egyesület, az Espanyol akkor 26 éves csapatkapitánya.

"Elmentem orvoshoz, és azt mondtam, segítségre van szükségem, mert a továbbiakban nem leszek képes kezelni a helyzetet" - nyilatkozta Iniesta, hozzátéve, annyira vágyott a támogatásra, hogy minden kezelésre 15 perccel korábban érkezett meg.

Az FC Barcelonával kilencszeres spanyol bajnok futballista úgy fogalmazott: "ha valaki depressziós, akkor kifordul önmagából, és ebben a sebezhető állapotában képtelen arra, hogy kontrollálja az életét".

Iniesta 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok, 2010-ben világbajnok volt a spanyol válogatottal, amelytől a nyári oroszországi vb-t követően, 12 év és 131 válogatottság után köszönt el. (MTI, AS)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.