Túl szomorú dalt játszott a Keleti aluljáróban a hegedűs, ebből lett a gázsprés balhé

Mentők dolgoznak a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásánál, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben 2018. november 24-én.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Szombaton jelent meg a hír, hogy gázsprét fújtak az utasok közé a 2-es metrón a Keletinél, ezért órákra le is állt a közlekedés. Másnap elfogták a gázsprézőt, garázdaság gyanújával. 

A Blikk pedig most megírta, miért tört ki a balhé.

Egy túl szomorú dal miatt.

A lap szerint az aluljáróban rendszeresen játszó utcazenész, V. M. Róbert összeszólalkozott egy asszonnyal, mert utóbbinak nem tetszett, hogy nagyon szomorú, már-már temetési hangulatot idéző nótát játszott. (Máskor ismert filmzenéket szokott.)

Ebből fél órán át tartó üvöltözés lett (a zenészt szemtanúk elmondása szerint máskor is könnyen ki lehetett hozni a sodrából), mások is beszálltak a vitába, a hegedűs pedig dühében követte egyiküket a metróig, ahol az ajtók záródása előtti utolsó pillanatban 

befújt a szerelvénybe.

Az utasok először gázszivárgásra gyanakodtak, ezért behúzták a vészféket. A metró a Puskás Ferenc stadion állomás előtt 600 méterrel megállt, az utasok az alagúton át távoztak.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.