Vesztegetés miatt emeltek vádat kínaiak ellen Kenyában

Fotó: -/AFP

Három kínai ellen emeltek vádat hétfőn Kenyában, mert a hatóságok szerint meg akartak vesztegetni kenyai nyomozókat. A detektívek egy csalási ügyön dolgoztak egy kínai óriásberuházás körül.

A megvádolt férfiak a China Roads and Bridges Corporation dolgozói, ez a vállalat építette a főváros, Nairobi és Mombasa kikötő közötti vasutat tavaly. Ez volt a legnagyobb vasútfejlesztés Kenya függetlenedése óta.

A detektíveket, akik a jegyeladások körüli csalásokat vizsgálták, közel 9000 dollárért akarták megvesztegetni. A férfiak tagadják a vádakat.

Kína döntő szerepet játszott az ország infrastruktúrájának fejlesztésében az elmúlt években, az utóbbi időben viszont egyre nagyobb a feszültség. November elején a kormánypárt egyik képviselője, Rigathi Gachagua olyan törvényt javasolt, ami korlátozná a külföldi cégek részvételi lehetőségét az állami megbízásoknál. Ez főleg a kínai cégekről szólt. (Reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.