Vesztegetés miatt emeltek vádat kínaiak ellen Kenyában

külföld
2018 november 27., 07:13
comments 50
photo_camera Fotó: -/AFP

Három kínai ellen emeltek vádat hétfőn Kenyában, mert a hatóságok szerint meg akartak vesztegetni kenyai nyomozókat. A detektívek egy csalási ügyön dolgoztak egy kínai óriásberuházás körül.

A megvádolt férfiak a China Roads and Bridges Corporation dolgozói, ez a vállalat építette a főváros, Nairobi és Mombasa kikötő közötti vasutat tavaly. Ez volt a legnagyobb vasútfejlesztés Kenya függetlenedése óta.

A detektíveket, akik a jegyeladások körüli csalásokat vizsgálták, közel 9000 dollárért akarták megvesztegetni. A férfiak tagadják a vádakat.

Kína döntő szerepet játszott az ország infrastruktúrájának fejlesztésében az elmúlt években, az utóbbi időben viszont egyre nagyobb a feszültség. November elején a kormánypárt egyik képviselője, Rigathi Gachagua olyan törvényt javasolt, ami korlátozná a külföldi cégek részvételi lehetőségét az állami megbízásoknál. Ez főleg a kínai cégekről szólt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.