Vesztegetés miatt emeltek vádat kínaiak ellen Kenyában

2018 november 27., kedd 7:13
55
Fotó: -/AFP

Három kínai ellen emeltek vádat hétfőn Kenyában, mert a hatóságok szerint meg akartak vesztegetni kenyai nyomozókat. A detektívek egy csalási ügyön dolgoztak egy kínai óriásberuházás körül.

A megvádolt férfiak a China Roads and Bridges Corporation dolgozói, ez a vállalat építette a főváros, Nairobi és Mombasa kikötő közötti vasutat tavaly. Ez volt a legnagyobb vasútfejlesztés Kenya függetlenedése óta.

A detektíveket, akik a jegyeladások körüli csalásokat vizsgálták, közel 9000 dollárért akarták megvesztegetni. A férfiak tagadják a vádakat.

Kína döntő szerepet játszott az ország infrastruktúrájának fejlesztésében az elmúlt években, az utóbbi időben viszont egyre nagyobb a feszültség. November elején a kormánypárt egyik képviselője, Rigathi Gachagua olyan törvényt javasolt, ami korlátozná a külföldi cégek részvételi lehetőségét az állami megbízásoknál. Ez főleg a kínai cégekről szólt. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt