Az MSZP és a Párbeszéd kezdeményezi, hogy december 24. legyen munkaszüneti nap

2018 november 28., szerda 9:34
Daruval állítják fel a tűzoltók az ország karácsonyfáját Budapesten, az Országház előtt 2017. november 24-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Szocialista párti képviselők kezdeményezik, hogy nyilvánítsák december 24-ét is munkaszüneti nappá. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nem több túlórára és kizsigerelésre, hanem több szabadidőre, pihenésre van szükségük a munkavállalóknak.

Tűrhetetlennek nevezte, hogy a Fidesz a családok évében a munka törvénykönyvének módosításával „egy olyan rabszolgatörvényre tett javaslatot, amely nem a családokat szolgálja, hanem a nagytőkéseket”, tovább nehezítve a dolgozók és a családok helyzetét. „Határozottan felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezze be a melósok kizsákmányolását, fejezze be a munkások sanyargatását!” – mondta.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője közölte: a pártja támogatja a kezdeményezést, bár a reményeik nem erősek, miután a Fidesz az előző nap leszavazta a 6 napos munkahetek betiltásáról szóló kezdeményezését, és helyette a munkaidő bővítését látja megoldásnak. (MTI)