Az MSZP és a Párbeszéd kezdeményezi, hogy december 24. legyen munkaszüneti nap

karácsony
2018 november 28., 10:34
comments 83
Daruval állítják fel a tűzoltók az ország karácsonyfáját Budapesten, az Országház előtt 2017. november 24-én.
photo_camera Daruval állítják fel a tűzoltók az ország karácsonyfáját Budapesten, az Országház előtt 2017. november 24-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Szocialista párti képviselők kezdeményezik, hogy nyilvánítsák december 24-ét is munkaszüneti nappá. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nem több túlórára és kizsigerelésre, hanem több szabadidőre, pihenésre van szükségük a munkavállalóknak.

Tűrhetetlennek nevezte, hogy a Fidesz a családok évében a munka törvénykönyvének módosításával „egy olyan rabszolgatörvényre tett javaslatot, amely nem a családokat szolgálja, hanem a nagytőkéseket”, tovább nehezítve a dolgozók és a családok helyzetét. „Határozottan felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezze be a melósok kizsákmányolását, fejezze be a munkások sanyargatását!” – mondta.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője közölte: a pártja támogatja a kezdeményezést, bár a reményeik nem erősek, miután a Fidesz az előző nap leszavazta a 6 napos munkahetek betiltásáról szóló kezdeményezését, és helyette a munkaidő bővítését látja megoldásnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.