Már a roma fiatalok kétharmada korai iskolaelhagyó

A KSH új kiadványára hivatkozva számol be arról a szomorú adatról a G7, hogy 

a 18-24 éves roma fiatalok kétharmada korai iskolaelhagyó volt tavaly.

Még szomorúbb: az arányuk az elmúlt években folyamatosan, 2014-es 57 százalékról 2017-re 63 százalékra nő. A bővülést elsősorban az okozza, hogy Fidesz 2012-től 18 évről 16 évre szállította le a tankötelezettség felső korhatárát, így a fiatalok hamar a munkaerőpiacon találhatják magukat. A KSH adatai szerint a munkaképes 

romák négyötödének általános iskola 8 osztály a legmagasabb iskolai végzettsége,

míg a teljes népességnél ez az arány 22 százalék. 

Fotó: Botos Tamás/444

Bár jelentősen csökkent a munkanélküliség a romák közt, három év alatt 30-ról 19 százalékra, még mindig magasabb a teljes népesség munkanélküliségi mutatójánál.  G7 rámutat: mivel a romák jelentős részének csak alapfokú végzettsége van, a foglalkoztatottatok több mint fele egyszerű, képzettséget nem igénylő munkát végez.

Szellemi munkát mindössze alig több mint 4 százalékuk végzett tavaly.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.