Megfeszített munkában: három hónap alatt 16,8 milliárd forint landolt Balásy Gyula reklámcégeinél

POLITIKA
2018 november 28., 06:47
comments 106

Az uniós közbeszerzési oldalon tette közzé a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a harmadik negyedéves közbeszerzéseit, ami szerint 

3 hónap alatt összesen nettó 16,8 milliárd forintnyi megbízást kapott Balásy Gyula két cége a New Land Media és Lounge Design.

Mondjuk ellenfele nem volt: korábban már kizárták Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit a pályázatokból. Az Mfor.hu ismertetése szerint a harmadik negyedév legnagyobb munkái az alábbi sorrendben alakultak:

  • nettó 5,9 milliárdért szerződtek "Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására". Ez lényegileg a Sargentini-jelentésről szóló kampány.
  • jelentős megbízás volt még a Magyar Turisztikai Ügynökség 2018. második félévi belföldi és külföldi kommunikációjához kapcsolódó reklámügynökségi, média- és online ügynökségi, valamint kutatási feladatok ellátása 2,5 milliárdért, 
  • illetve 1,1 milliárd forintba került az MVM Csoporthoz tartozó egyes társaságok kommunikációs és reklámügynökségi feladatainak elvégzése.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy jó eséllyel világrekorder a magyar kormány azzal, hogy a reklámpiac legnagyobb szereplőjévé vált az elmúlt években. Az éves régiós CANnual Report reklámpiaci jelentés szerint

a magyar állam kétszer annyit költött tavaly, mint a második helyezett: az állami 32 millió euró mögött a Magyar Telekom közel 15 millió eurós büdzséje áll. v

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.