Megfeszített munkában: három hónap alatt 16,8 milliárd forint landolt Balásy Gyula reklámcégeinél

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az uniós közbeszerzési oldalon tette közzé a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a harmadik negyedéves közbeszerzéseit, ami szerint 

3 hónap alatt összesen nettó 16,8 milliárd forintnyi megbízást kapott Balásy Gyula két cége a New Land Media és Lounge Design.

Mondjuk ellenfele nem volt: korábban már kizárták Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit a pályázatokból. Az Mfor.hu ismertetése szerint a harmadik negyedév legnagyobb munkái az alábbi sorrendben alakultak:

  • nettó 5,9 milliárdért szerződtek "Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására". Ez lényegileg a Sargentini-jelentésről szóló kampány.
  • jelentős megbízás volt még a Magyar Turisztikai Ügynökség 2018. második félévi belföldi és külföldi kommunikációjához kapcsolódó reklámügynökségi, média- és online ügynökségi, valamint kutatási feladatok ellátása 2,5 milliárdért, 
  • illetve 1,1 milliárd forintba került az MVM Csoporthoz tartozó egyes társaságok kommunikációs és reklámügynökségi feladatainak elvégzése.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy jó eséllyel világrekorder a magyar kormány azzal, hogy a reklámpiac legnagyobb szereplőjévé vált az elmúlt években. Az éves régiós CANnual Report reklámpiaci jelentés szerint

a magyar állam kétszer annyit költött tavaly, mint a második helyezett: az állami 32 millió euró mögött a Magyar Telekom közel 15 millió eurós büdzséje áll. v

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.