Pars Krisztián: Nem kellett arra hivatkoznom, hogy valamit becsempészhettek az italomba. Ezt ugyanis magam tettem meg

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Mindig is elítélte, és ő maga sosem használt tiltott teljesítményfokozókat, mondta a január 13-án doppingvétségen ért olimpiai bajnok kalapácsvető a Nemzeti Sportnak. Pars Krisztián elmesélése szerint

"a fegyelmi tárgyaláson sem kellett arra hivatkoznom, hogy valamit becsempészhettek az italomba. Ezt ugyanis magam tettem meg, ha nem is a szó szoros értelmében. Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak."

Fotó: Bodnár Boglárka

Arra a kérdésre, hogy milyen problémái voltak, azt mondta, hogy padlón volt, hosszú idő óta. A sérülések, a műtétek, az üzleti élet sikertelenségei, mind teljesen felőrölték. A lebukást is elmesélte:

"kimentem a szombathelyi pályára, gondoltam, edzek egy jót rövid kalapáccsal, nem azért mentem, hogy a felmérő versenyen elinduljak. Azonnal észrevettem, hogy ott vannak a pályán a doppingellenőrök, akik nem engem kerestek, de ha már házhoz jöttem nekik, tőlem is mintát kértek. Tettem, amit kértek, és egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy az a bizonyos kedvcsináló, amit kipróbáltam a buliban, az bizony a vesztemet okozhatja."

Hozzátette: biztos, hogy nem a haverjai, akikkel együtt ivott, és nyomta azt a valamit dobták fel. Elmondása szerint a legjobban attól élt, hogy 

"úgy elmeszelnek, hogy esélyem sem marad az újrakezdésre. Ha a WADA nem fogadta volna el a Magyarországon kiszabott másfél éves eltiltásom mértékét, a legrosszabb esetben négy esztendőre is kivonhattak volna a forgalomból. Magamat nevetném ki, ha most azt mondanám, hogy a körülményekhez képest viszonylag jól jártam, mert a pofont vidéken sem szokták megköszönni."

Jövő július 13-án térhet vissza, ha minden jól megy, akkor a Gyulai Memorial versenyen már indulhat. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.