Pars Krisztián: Nem kellett arra hivatkoznom, hogy valamit becsempészhettek az italomba. Ezt ugyanis magam tettem meg

2018 november 28., szerda 7:41
117

Mindig is elítélte, és ő maga sosem használt tiltott teljesítményfokozókat, mondta a január 13-án doppingvétségen ért olimpiai bajnok kalapácsvető a Nemzeti Sportnak. Pars Krisztián elmesélése szerint

"a fegyelmi tárgyaláson sem kellett arra hivatkoznom, hogy valamit becsempészhettek az italomba. Ezt ugyanis magam tettem meg, ha nem is a szó szoros értelmében. Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak."

Fotó: Bodnár Boglárka

Arra a kérdésre, hogy milyen problémái voltak, azt mondta, hogy padlón volt, hosszú idő óta. A sérülések, a műtétek, az üzleti élet sikertelenségei, mind teljesen felőrölték. A lebukást is elmesélte:

"kimentem a szombathelyi pályára, gondoltam, edzek egy jót rövid kalapáccsal, nem azért mentem, hogy a felmérő versenyen elinduljak. Azonnal észrevettem, hogy ott vannak a pályán a doppingellenőrök, akik nem engem kerestek, de ha már házhoz jöttem nekik, tőlem is mintát kértek. Tettem, amit kértek, és egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy az a bizonyos kedvcsináló, amit kipróbáltam a buliban, az bizony a vesztemet okozhatja."

Hozzátette: biztos, hogy nem a haverjai, akikkel együtt ivott, és nyomta azt a valamit dobták fel. Elmondása szerint a legjobban attól élt, hogy 

"úgy elmeszelnek, hogy esélyem sem marad az újrakezdésre. Ha a WADA nem fogadta volna el a Magyarországon kiszabott másfél éves eltiltásom mértékét, a legrosszabb esetben négy esztendőre is kivonhattak volna a forgalomból. Magamat nevetném ki, ha most azt mondanám, hogy a körülményekhez képest viszonylag jól jártam, mert a pofont vidéken sem szokták megköszönni."

Jövő július 13-án térhet vissza, ha minden jól megy, akkor a Gyulai Memorial versenyen már indulhat. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt