Szijjártó: A globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogjuk betartani

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) főigazgatója, António Vitorino találkozója Genfben 2018. november 28-án.Fotó: Mitko Sztojcsev/KKM/MTI/MTVA

Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Genfben a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával, António Vitorinóval folytatott megbeszélésén.

A találkozó után magyar médiamunkásoknak azt mondta: a tárgyaláson leszögezte, hogy a csomag teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekeivel, mert migrációra inspirál ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Genfben rendezett Afganisztán-konferencián 2018. november 28-án.Fotó: Mitko Sztojcsev/KKM/MTI/MTVA

Szijjártó Péter elmondta: van egy-két pont, amiben Magyarország és az IOM együtt tud működni, például az elűzött közel-keleti keresztény közösségek hazatérésének segítése és az embercsempészet elleni küzdelem. (MTI)