A felcsúti Puskás Akadémia a Juventusszal tárgyalt együttműködésről

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

„Az olasz rekordbajnoknál, a Juventusnál tett látogatása során a két klub szakmai együttműködéséről tárgyalt a Puskás Akadémia Takács Mihály igazgató vezette küldöttsége” – közölték a Puskás Akadémia honlapján.

A kétnapos látogatáson a felcsúti akadémia Takács Mihály mellett Papp Bence nemzetközi igazgató képviselte, és velük ment a korábbi korosztályos edzőjük, Vincze István is, aki most a révkomáromi FC Komárno szakmai igazgatója. (A Lecce egykori focistája annak idején a Juventusnak is lőtt gólt.)

A küldöttséget a Juventus most is aktív ikonja, Giorgio Chiellini öccse, Claudio Chiellini fogadta, aki a nemrég létrehozott B-csapat szakmai sportigazgatója. A két klub között 2 éve létesült kapcsolat, és a felcsútiak szerint a Real Madridhoz és a Bayern Münchenhez hasonlóan szoros szakmai együttműködés alakulhat ki.

Takács Mihály azt mondta, a Juventus akadémiájának igazgatójával, Massimiliano Scagliaval megállapodtak arról is, hogy a jövőben korosztályos csapataik a Juventus fiataljaival is összemérik erejüket. Szerinte a Puskás Akadémia „elrendezése és kialakítása egyedi a világon, de a Juventusnál is van hatvanöt bentlakó akadémista, akiket a campuson oktatnak a tanárok”, és a korosztályos csapatok „szakmai felépítése teljesen hasonló a miénkhez, náluk is nagyon komoly hangsúlyt fektetnek a kondicionális képzésre és a futball sporttudományos aspektusaira”. (PFLA)