Trump bizalmasa elismerte, hogy hazudott a Kongresszusnak Trump oroszországi ingatlanügyeiről

Tbg
külföld
2018 november 29., 15:48
comments 123

Csütörtökön egy meghallgatáson Robert Cohen bevallotta, nem mondott igazat kongresszusi meghallgatásán, amikor Donald Trump jelenlegi amerikai elnök oroszországi ingatlanügyeiről kellett beszámolnia.

Cohen, Trump bizalmasa, tanácsadója és kényes ügyeinek eltusolója csütörtökön Manhattanben beszélt erről egy szövetségi meghallgatáson.

Cohen távozik a szövetségi bírósági meghallgatásáról
photo_camera Cohen távozik a szövetségi bírósági meghallgatásáról Fotó: Drew Angerer/AFP

Cohen azért beszélt, mert augusztusban vádalkut kötött: ekkor sikerült ugyanis sarokba szorítani, miután kiderült, kenőpénzekkel fizetett le nőket, akikkel Donald Trumpnak viszonya volt azért, hogy ezek az ügyek az elnökválasztási kampányban ne jöjjenek elő.

Turmp elnökválasztási kampányának esetleges orosz befolyásolásáról, és az erről folyó nyomozás legújabb fejleményeiről nemrégiben írtunk összefoglalót annak apropóján, hogy - mint a mai fejleményből is látszik - felgyorsultak az események. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.