Legalizálják a marihuánát Luxemburgban

A Luxemburg Times cikke szerint a kormánykoalíció a marihuána rekreációs, azaz szabadidős használatának legalizálásáról döntött. Ezt a három kormánypárt, a szocialisták, a Demokrata Párt és a zöldek közös sajtótájékoztatón jelentették be. 

A marihuána így a jövőben kereskedelmi forgalomba kerülhet az országba, ezt az ország miniszterelnök-helyettese, Etienne Schneider erősítette meg a lapnak. Csak a Luxemburgban élő felnőttek vásárolhatnak majd a legális fűből, és büntetésre számíthat az, aki kiskorúaknak ad el. A kormány ezen kívül kiemelt területként kezeli majd a függőség megelőzését segítő programokat. 

Az ügy azután került a kormány elé, hogy Luxemburgban egy népi kezdeményezés indult a legitimálásért, melyen összejött annyi aláírás, hogy muszáj volt a parlamentnek is foglalkoznia vele. 

A kormánykoalíció jövő hétre fogja kidolgozni a legalizáció részleteit, ekkor derülnek majd ki részletek a legális árusítás körülményeiről. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.