Legalizálják a marihuánát Luxemburgban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Luxemburg Times cikke szerint a kormánykoalíció a marihuána rekreációs, azaz szabadidős használatának legalizálásáról döntött. Ezt a három kormánypárt, a szocialisták, a Demokrata Párt és a zöldek közös sajtótájékoztatón jelentették be. 

A marihuána így a jövőben kereskedelmi forgalomba kerülhet az országba, ezt az ország miniszterelnök-helyettese, Etienne Schneider erősítette meg a lapnak. Csak a Luxemburgban élő felnőttek vásárolhatnak majd a legális fűből, és büntetésre számíthat az, aki kiskorúaknak ad el. A kormány ezen kívül kiemelt területként kezeli majd a függőség megelőzését segítő programokat. 

Az ügy azután került a kormány elé, hogy Luxemburgban egy népi kezdeményezés indult a legitimálásért, melyen összejött annyi aláírás, hogy muszáj volt a parlamentnek is foglalkoznia vele. 

A kormánykoalíció jövő hétre fogja kidolgozni a legalizáció részleteit, ekkor derülnek majd ki részletek a legális árusítás körülményeiről. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.