A világ vezetői ismét elkötelezték magukat a klímaváltozás elleni harc mellett, kivéve persze Trumpot

Fotó: HO/AFP

A világ vezető hatalmai, vagyis a G20 Argentinában tartott tanácskozásának zárónyilatkozata szokás szerint nagy általánosságokat tartalmaz csak, két nagy téma köré csoportosítva:

  • a világkereskedelmet élénkíteni kell,
  • a klímaváltozás ellen pedig küzdeni.

A 20 országból 19 aláírta azt a részt is, amely szerint fenntartják a párizsi klímaegyezményben foglalt vállalásaikat. Az egyetlen kivétel nyilván az USA, hiszen Trump tavaly kiléptette országát a 2015-ben csaknem 200 ország által aláírt nemzetközi egyezményből.

Az Axios egy magas rangú fehér házi tisztviselőre hivatkozva azt írja, hogy eddig szokatlan módon nehezen fogadták el Buanos Airesben a klímaegyezményről szóló részt, és úgy tűnt, hogy Törökország, Oroszország és Szaúd-Arábia is gondolkodik a kilpésen.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.