Több évre eltiltottak két kínai sznúkerest, mert megbundázták a meccseket

Jü Tö-luFotó: Si nuoke/Imaginechina

Két kínai sznúkerest is évekre eltiltottak, mert meccseket adtak el - jelentette be szombaton a profi biliárdozókat tömörítő világszövetség (WPBSA). 

A világranglistán 43. helyezett Jü Tö-lu 10 évig és kilenc hónapig nem versenyezhet öt meccs végeredményének manipulálása miatt. A rangsorban 38. Cao Jü-pengre, akit három mérkőzés eladásában találtak bizonyítottan vétkesnek, hat évet róttak ki, de a bűnbánatot tanúsító játékos esetében, az őszinte feltáró vallomást méltányolva csaknem felére csökkentették a penzumot.

A BBC kommentárja szerint ezek elég kemény büntetések ahhoz, hogy elrettentő erekük legyen, és azt mutatják, hogy a szövetség igyekszik kivizsgálni a csalásokat. (BBC, MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.