Az izraeli rendőrség vádemelést javasol Netanjahu miniszterelnök és felesége ellen

Újabb, Benjamin Netanjahut érintő korrupciós ügyben fejezte be a nyomozást az izraeli rendőrség, és ez a sajtóban csak 4000-es ügynek hívott eljárás már a harmadik, amiben vádemelést javasoltak az izraeli miniszterelnökkel szemben. A 4000-es ügyben Netanjahun kívül a feleségét, Saul Elovitcs médiamágnást és az ő feleségét javasolják vád alá vonni a rendőrök.

Az ügy lényege, hogy Netanjahu kenőpénzt fogadhatott el, mikor miniszterelnökként olyan döntéseket hozott, amik Elovics cégeit, például a Bezeq telekommunikációs szolgáltatót (a legnagyobbat az országban) vagy a Walla híroldalt kedvezően érintették.

A gyanú a 2014 és 2017 közötti időszakra vonatkozik, amikor Netanjahu a miniszterelnökség mellett kommunikációs miniszter is volt a saját kormányában. A nyomozók szerint Elovics a Bezeqnek kedvező döntésekért cserébe azt is ígérte, hogy a Walla pozitívan ír a miniszterelnökről és a feleségéről.

A rendőrség arra is bizonyítékot talált, hogy Netanjahu és emberei napi szinten befolyásolták a Walla szerkesztőségi döntéseit, szerkesztőket és főszerkesztők kinevezésébe is beleszóltak. (Hárec)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.