Az izraeli rendőrség vádemelést javasol Netanjahu miniszterelnök és felesége ellen

külföld
2018 december 02., 11:02
comments 174

Újabb, Benjamin Netanjahut érintő korrupciós ügyben fejezte be a nyomozást az izraeli rendőrség, és ez a sajtóban csak 4000-es ügynek hívott eljárás már a harmadik, amiben vádemelést javasoltak az izraeli miniszterelnökkel szemben. A 4000-es ügyben Netanjahun kívül a feleségét, Saul Elovitcs médiamágnást és az ő feleségét javasolják vád alá vonni a rendőrök.

Az ügy lényege, hogy Netanjahu kenőpénzt fogadhatott el, mikor miniszterelnökként olyan döntéseket hozott, amik Elovics cégeit, például a Bezeq telekommunikációs szolgáltatót (a legnagyobbat az országban) vagy a Walla híroldalt kedvezően érintették.

A gyanú a 2014 és 2017 közötti időszakra vonatkozik, amikor Netanjahu a miniszterelnökség mellett kommunikációs miniszter is volt a saját kormányában. A nyomozók szerint Elovics a Bezeqnek kedvező döntésekért cserébe azt is ígérte, hogy a Walla pozitívan ír a miniszterelnökről és a feleségéről.

A rendőrség arra is bizonyítékot talált, hogy Netanjahu és emberei napi szinten befolyásolták a Walla szerkesztőségi döntéseit, szerkesztőket és főszerkesztők kinevezésébe is beleszóltak. (Hárec)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.