Szexuális zaklatással vádolják Neil deGrasse Tysont

Az elmúlt héten két nő, egy kutatókollégája és az előző asszisztense szexuális zaklatással vádolta meg Neil deGrasse Tyson asztrofizikust, a Foxon és a National Geographicon futó Cosmos című műsor házigazdáját. Mindkét nő azt állította, hogy Tyson illetlenül viselkedett a jelenlétükben és kéretlen szexuális utalásokat tett.

Korábban egy harmadik nő is vádolta a tudóst, azt állítva, hogy Tyson még diákként bedrogozta és megerőszakolta. Tyson ezt tagadta, de elismerte, hogy közte és a vádlója között volt „rövid szexuális kapcsolat”.

A két újabb vádló előbukkanása után a Fox és a Cosmos producerei is bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak az asztrofizikus ügyében, Tyson pedig szombaton kiírta a Facebookra, hogy üdvözli a vizsgálatot, és mindenben együttműködik, a legfontosabb ugyanis mindig az, hogy bizonyítékokra hagyatkozva ítélhessünk a dolgokról. (AV Club)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.