Szexuális zaklatással vádolják Neil deGrasse Tysont

bulvár
2018 december 02., 07:29

Az elmúlt héten két nő, egy kutatókollégája és az előző asszisztense szexuális zaklatással vádolta meg Neil deGrasse Tyson asztrofizikust, a Foxon és a National Geographicon futó Cosmos című műsor házigazdáját. Mindkét nő azt állította, hogy Tyson illetlenül viselkedett a jelenlétükben és kéretlen szexuális utalásokat tett.

Korábban egy harmadik nő is vádolta a tudóst, azt állítva, hogy Tyson még diákként bedrogozta és megerőszakolta. Tyson ezt tagadta, de elismerte, hogy közte és a vádlója között volt „rövid szexuális kapcsolat”.

A két újabb vádló előbukkanása után a Fox és a Cosmos producerei is bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak az asztrofizikus ügyében, Tyson pedig szombaton kiírta a Facebookra, hogy üdvözli a vizsgálatot, és mindenben együttműködik, a legfontosabb ugyanis mindig az, hogy bizonyítékokra hagyatkozva ítélhessünk a dolgokról. (AV Club)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.