A japán rendőrség 46 kínai építőmunkást keres, akik köddé váltak

2018 december 3., hétfő 7:05
86

A japán rendőrség 46 kínai építőmunkást keres, mert rövid időre szóló vízummal érkeztek az országba, majd nyomtalanul eltűntek – közölte az NHK japán köztévé. A hatóságok gyanúja szerint egy olyan kínai bűnbanda juttatta el őket Japánba, ami illegális munkavállalókat szállít építkezésekre.

A híradás szerint a közelmúltban hasonlóan tűnt el 60 kínai és vietnami állampolgár. Ők turistahajókkal érkeztek a Kjúsú szigeten lévő Nagaszaki, Szaszebo és Hakata városokba, majd nyomuk veszett, miután kikötött a hajójuk. A hatóságok azt feltételezik, hogy ők is hamis okmányokkal érkeztek és kaptak munkát építkezéseken.

Japánban tilos vendégmunkásokat alkalmazni, csak rendkívüli szaktudású szakemberek és rövid időtartamú vízummal érkező gyakornokok jelentenek kivételt, bár a parlament előtt van egy törvénymódosítás, ami lehetővé tenné, hogy nagyobb számban érkezhessenek Japánba vendégmunkások. Főleg az építkezéseken, a mezőgazdaságban és a beteggondozásban van rájuk szükség. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt