A sógora azt állította, meghalt autóbalesetben, ehhez képest Bulgáriában fogták el

bűnügy
2018 december 03., 11:40
comments 43

Költségvetési csalás miatt köröztek egy férfit, és bár egy rokona korábban bejelentette a halálát, Bulgáriában elfogták – közölték a bíróságon Kecskeméten.

Egy 43 éves férfi a gyanú szerint fiktív számlákkal 101 millió forintos költségvetési csalást követett el, mivel nem attól vett gabonát, akitől a számlát befogadta.

A vádlott tavaly ősszel még megjelent a tárgyalásán, ahol tagadta a bűncselekményt, majd eltűnt, ezért körözést és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Valamivel később a sógora azt jelentette be, hogy a férfi és családja autóbalesetben meghalt.

Csakhogy időközben a NAV újabb büntetőeljárást kezdeményezett ellene, a nyomozás pedig kiderítette, hogy a férfi nem halt meg. Később Bulgáriában el is fogták, majd átadták Magyarországnak. Itthon a férfit letartóztatták, és közokirat-hamisítás ügyében is eljárást indítottak ellene. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.