Uruguay nem adott menekültstátuszt a korrupcióval vádolt perui exelnöknek

külföld
2018 december 03., 22:47
comments 76

Tabare Vazquez uruguayi elnök Montevideóban bejelentette, hogy országa nem ad menedékjogot Alan Garcia perui exelnöknek, aki ellen hazájában korrupciós vádak miatt eljárás folyik. A 69 éves perui politikus a perui fővárosban, Limában ment be az uruguayi követségre és adott be menedékkérelmet, nem sokkal azután, hogy a bíróság elrendelte, hogy 18 hónapig nem hagyhatja el Perut.

photo_camera Garcia elnök Fotó: ERNESTO BENAVIDES/AFP

Garcia, aki 1985 és 1990, majd 2006 és 2011 között volt Peru elnöke, a gyanú szerint a brazil Odebrecht vasútépítő cégtől fogadott el kenőpénzt, de a politikus ártatlannak vallja magát.

Vazquez elnök azt mondta, azért nem adnak menekültstátuszt Garciának, mert bíznak a perui bíróságok függetlenségében.

A perui elnök, Martin Vizcarra üdvözölte a döntést, aminek bejelentése után Garcia elhagyta az uruguayi nagykövetséget, és visszatért limai otthonába. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.