Bocsánatot kért a dj, aki arról kérdezte a díjátadón az első Aranylabdát nyerő nőt, tudja-e szexin hullámoztatni a fenekét

Ahogy azt megírtuk, elképesztően suttyó módon sikerült tönkretenni az első női Aranylabda-nyertes, Ada Hegerberg élete nagy pillanatát. A vasárnapi díjátadón, ahol a norvég futballista elsőként vehette át az Aranylabdát, a gálához zenét szolgáltató dj, Martin Solveig azt kérdezte a sportolótól, tudja-e, hogyan kell twerkelni. Erről közvetlenül azután kérdezte Hegerberget, hogy a focista elmondta köszönőbeszédét, melyben főleg arról esett szó, milyen fontos számára, hogy a lányok higgyenek magukban, és reméli, hogy az ő sikere példaként szolgál majd. A váratlan kérdésre rezignáltan csak annyit válaszolt: nem.  

A szexista utalást nem csak ő vette zokon, a közösségi médiát elárasztották a rém kellemetlen pillanatokról készült felvételek. A dj magyarázkodásra készült, és nem túl ügyes módon azzal próbálta kivágni magát, hogy csak viccelt. Most azt mondja, beszélt is Hegerberggel a ceremónia után, aki azt mondta neki, hogy tudja, hogy csak poénkodni próbált, és nem érezte zaklatásnak a kérdést. 

A fenék intenzív mozgatását jelentő twerkelést egyébként valahogy így kell elképzelni.

A férfiaknak járó díjat a Real Madrid középpályása, a horvát Luka Modric kapta, több mint egy évtized után ez az első eset, hogy az Aranylabdát nem Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo nyerte el.