Bécs polgármestere büszke rá, hogy hozzájuk költözik a CEU

oktatás
2018 december 04., 09:56
comments 95

Azt írja a 24.hu, hogy Ausztria fővárosának polgármestere,  Michael Ludwig azt mondta egy keddi konferencián, 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a németül beszélő városok közül arányaiban Bécsben lakik a legtöbb diák, és most lesz még egy egyetemünk, amely Budapestről jön”.

A lap szerint a polgármester hozzátette, hogy nagyon örülnek, hogy a CEU Bécsbe teszi a székhelyét, és azt ígérte, itt „a szabadság levegőjét” szívhatják, nem kell politikai szabályozásra számítania az egyetem vezetőinek. A bejelentést nagy taps és ujjongás fogadta a dugig megtelt konferenciateremben.

Kérdés persze, hogy értesült-e már arról, hogy a CEU költözése egy humbug, hiszen hogyan tudna Budapestről Bécsbe költözni egy egyetem, ami soha nem is volt ott?

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.