Törökország már Venezuelával barátkozik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Recep Tayyip Erdogan (b) vendéglátójával, Nicolas Maduróval. Illiberális csúcstalálkozót tartottak Venezuelában, ahol a török elnök szövetségesei ellenségével szövetkezett.Fotó: Boris Vergara/dpa Picture-Alliance/AFP

Recep Tayyip Erdogan török elnök életében először ellátogatott Venezuelába, és ha már ott volt, gyorsan politikai és gazdasági támogatást is ígért Nicolas Madurónak, Irán és Oroszország szövetségesének, a Nyugat és az Egyesült Államok ellenségének. A Hugo Chávez halála után hatalomra került buszvezető az elmúlt években a parlament félreállításával és egy általa kijelöltekből álló alkotmányozó tanács felállításával mutatott új trükköket az olyan autokratáknak, mint amilyen vendége, az országa szövetségeseivel egyre többször szembeforduló Erdogan is.

Erdogan fordulatának újabb állomásaként most azt közölte, hogy "fedezni fogjuk a venezuelai szükségletek nagy részét, ehhez megvan az erőnk és lehetőségünk". A török államfő egy üzleti fórumon is részt vett, ahol az őt kísérő török üzletemberek 4,5 milliár euró értékű befektetés iránt mutattak érdeklődést.

Erdogan és Maduro több gazdasági megállapodást is kötött, főként az olajipar és a bányászat területén. Ezek részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az közismert, hogy Törökország aranyat vásárol Venezuelától, noha az Egyesült Államok novemberben szankciókat rendelt el a venezuelai aranykivitelre. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.