Vermeer összes műve ingyenesen megnézhető egy virtuális múzeumban

MŰVÉSZET
2018 december 04., 14:57
comments 28

Jan Vermeer (1632-1675) összes fennmaradt festménye megtekinthető ingyenesen egy virtuális múzeumban.

A holland festő 36 alkotását bemutató virtuális tárlatbejárás hét ország 18 múzeuma és gyűjteménye kooperációjának közreműködésével valósult meg. A megvalósításban részt vett többek között a Bécsi Művészettörténeti Múzeum, a New York-i Metropolitan Múzeum, a berlini Gemäldegalerie és a drezdai Gemäldegalerie Alte Meister is. A nemzetközi projektet a hágai Mauritshuisban mutatták be, ahol a holland festő legismertebb művét, a Lány gyöngy fülbevalóval című alkotást is őrzik.
A Meet Vermeer nevű applikációval számítógép, tablet vagy okostelefon segítségével a festményeket különböző nézőpontokból lehet megtekinteni: azon a helyen, ahol jelenleg megtalálhatóak, vagy egyetlen fiktív múzeumban. Rájuk lehet közelíteni és olyan részleteket is felfedezni, melyek szabad szemmel nem láthatóak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.