Afganisztán lenyomta Irakot a terrorizmus miatti halálesetek számában

Egy szerdán bemutatott jelentés szerint tavaly Afganisztán megelőzte Irakot a terrorizmus miatti halálesetek számában, így a leghalálosabb országgá vált, ami a terrorizmust illeti.

Fotó: Medyan Dairieh/Zuma Wire/zumapress.com

A friss Global Terrorism Index szerint 2017-ben a világon történt, terrorizmussal összefüggő halálesetek egynegyede Afganisztánban fordult elő, főleg a táliboknak és az Iszlám Állam támadásainak köszönhetően. A jelentés szerint tavaly 1168 terrortámadás összesen 4653 halálos áldozattal járt, a támadások 77 százalékát tálibok követték el.

Bár globálisan még mindig az Iszlám Állam a leghalálosabb terrorszervezet, a terrorizmus világszerte a harmadik éve folyamatosan csökken – állítja az ausztráliai központú Institute for Economics and Peace agytröszt.

Afganisztánban folyik az USA történelmének leghosszabb háborúja: még mindig kb. 14 ezer amerikai katona állomásozik ott, pedig Donald Trump elnök már többször elmondta, hogy türelmetlen a katonai akciókat illetően. 2001 óta közel 2400 amerikai katona halt meg Afganisztánban. (NBC News)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.