Átverték a FIFA korrupt elöljáróját: hiába adta le a szavazatát a 2018-as vb helyszínére, sosem kapta meg a pénzt

2018 december 5., szerda 13:49
43

Rafael Salguero, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja ellen többrendbeli korrupció miatt indult eljárás még 2016-ban, a brooklyni szövetségi bíróság pedig bűnösnek találta, a vádlott és a tanúk meghallgatása után a napokban hirdetnek ítéletet.

Rafael Salguero Fotó: Patrick Seeger/dpa/AFP

A Guardian azt írja, hogy a bírósági vádiratból kiderült, hogy a guatemalai sportdiplomata azt állította a kihallgatásán, hogy 2010-ben több 100 ezer dollárt ajánlottak neki a szavazatáért. A korábbi végrehajtó bizottsági tagjot egy Guatemala és Mexikó közötti járaton kereste meg egy meg nem nevezett férfi, akivel Salguero többször is találkozott, hogy egyeztessenek a pénzről.

Az nem nyilvános, hogy Salguerónak kire kellett szavaznia a 2018-as focivébé odaítélésekor, de végül Oroszország lett a befutó Anglia, Spanyolország és Portugália előtt. Annyit tudni, hogy Salguero arra szavazott, akire kérték, de átverték, mert a több 100 ezer dollárt sosem kapta meg. A bíróságon azt mondta, 3-4 héttel a szavazás után próbált érdeklődni a megadott telefonszámon, de nem vették fel.

Később bebizonyosodott, hogy vesztegetés történt a 2022-es katari vb odaítélésekor is. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt