Átverték a FIFA korrupt elöljáróját: hiába adta le a szavazatát a 2018-as vb helyszínére, sosem kapta meg a pénzt

bűnügy
2018 december 05., 13:49
comments 42

Rafael Salguero, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja ellen többrendbeli korrupció miatt indult eljárás még 2016-ban, a brooklyni szövetségi bíróság pedig bűnösnek találta, a vádlott és a tanúk meghallgatása után a napokban hirdetnek ítéletet.

Rafael Salguero
photo_camera Rafael Salguero Fotó: Patrick Seeger/dpa/AFP

A Guardian azt írja, hogy a bírósági vádiratból kiderült, hogy a guatemalai sportdiplomata azt állította a kihallgatásán, hogy 2010-ben több 100 ezer dollárt ajánlottak neki a szavazatáért. A korábbi végrehajtó bizottsági tagjot egy Guatemala és Mexikó közötti járaton kereste meg egy meg nem nevezett férfi, akivel Salguero többször is találkozott, hogy egyeztessenek a pénzről.

Az nem nyilvános, hogy Salguerónak kire kellett szavaznia a 2018-as focivébé odaítélésekor, de végül Oroszország lett a befutó Anglia, Spanyolország és Portugália előtt. Annyit tudni, hogy Salguero arra szavazott, akire kérték, de átverték, mert a több 100 ezer dollárt sosem kapta meg. A bíróságon azt mondta, 3-4 héttel a szavazás után próbált érdeklődni a megadott telefonszámon, de nem vették fel.

Később bebizonyosodott, hogy vesztegetés történt a 2022-es katari vb odaítélésekor is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.