Átverték a FIFA korrupt elöljáróját: hiába adta le a szavazatát a 2018-as vb helyszínére, sosem kapta meg a pénzt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Rafael Salguero, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja ellen többrendbeli korrupció miatt indult eljárás még 2016-ban, a brooklyni szövetségi bíróság pedig bűnösnek találta, a vádlott és a tanúk meghallgatása után a napokban hirdetnek ítéletet.

Rafael SalgueroFotó: Patrick Seeger/dpa/AFP

A Guardian azt írja, hogy a bírósági vádiratból kiderült, hogy a guatemalai sportdiplomata azt állította a kihallgatásán, hogy 2010-ben több 100 ezer dollárt ajánlottak neki a szavazatáért. A korábbi végrehajtó bizottsági tagjot egy Guatemala és Mexikó közötti járaton kereste meg egy meg nem nevezett férfi, akivel Salguero többször is találkozott, hogy egyeztessenek a pénzről.

Az nem nyilvános, hogy Salguerónak kire kellett szavaznia a 2018-as focivébé odaítélésekor, de végül Oroszország lett a befutó Anglia, Spanyolország és Portugália előtt. Annyit tudni, hogy Salguero arra szavazott, akire kérték, de átverték, mert a több 100 ezer dollárt sosem kapta meg. A bíróságon azt mondta, 3-4 héttel a szavazás után próbált érdeklődni a megadott telefonszámon, de nem vették fel.

Később bebizonyosodott, hogy vesztegetés történt a 2022-es katari vb odaítélésekor is. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.