Átverték a FIFA korrupt elöljáróját: hiába adta le a szavazatát a 2018-as vb helyszínére, sosem kapta meg a pénzt

Rafael Salguero, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja ellen többrendbeli korrupció miatt indult eljárás még 2016-ban, a brooklyni szövetségi bíróság pedig bűnösnek találta, a vádlott és a tanúk meghallgatása után a napokban hirdetnek ítéletet.

Rafael SalgueroFotó: Patrick Seeger/dpa/AFP

A Guardian azt írja, hogy a bírósági vádiratból kiderült, hogy a guatemalai sportdiplomata azt állította a kihallgatásán, hogy 2010-ben több 100 ezer dollárt ajánlottak neki a szavazatáért. A korábbi végrehajtó bizottsági tagjot egy Guatemala és Mexikó közötti járaton kereste meg egy meg nem nevezett férfi, akivel Salguero többször is találkozott, hogy egyeztessenek a pénzről.

Az nem nyilvános, hogy Salguerónak kire kellett szavaznia a 2018-as focivébé odaítélésekor, de végül Oroszország lett a befutó Anglia, Spanyolország és Portugália előtt. Annyit tudni, hogy Salguero arra szavazott, akire kérték, de átverték, mert a több 100 ezer dollárt sosem kapta meg. A bíróságon azt mondta, 3-4 héttel a szavazás után próbált érdeklődni a megadott telefonszámon, de nem vették fel.

Később bebizonyosodott, hogy vesztegetés történt a 2022-es katari vb odaítélésekor is. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.