Deontay Wilder már tavasszal újra megmérkőzne Tyson Furyval

Deontay Wilder, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka már tavasszal újra összecsapna a brit Tyson Furyval, aki ellen szombaton döntetlennel védte meg címét.

A Los Angeles-i Staples Centerben rendezett 12 menetes összecsapáson az amerikai bajnok (40 győzelem, 1 döntetlen) kétszer is padlóra küldte a szintén veretlen kihívóját (27 győzelem, 1 döntetlen), aki viszont a mérkőzés nagyobb részében a szakértők szerint jobban bokszolt nála. A döntetlent Fury igazságtalannak tartotta, szerinte ő volt a jobb, és már a meccs után azt mondta: mindenképpen lesz visszavágó.

Wilder kedden közölte, hogy a lehető leghamarabb megmérkőzne újra Furyval, és a második meccsen egyértelművé válna, melyikük a jobb bokszoló.

„Rengeteg véleményt lehet hallani, vegyesek az érzelmek az első meccsünkkel kapcsolatban. A második mérkőzés eldönthetné a kérdéseket”

– mondta a 33 éves bajnok, aki azt is leírta, hogy szerinte nagyszerű mérkőzést vívtak, aminek a szurkolók az egyértelmű győztesei. De azt is írta, hogy szerinte megérdemelten védte meg a címét, még úgy is, hogy a drukkerek a legjobb Furyt láthatták a ringben, viszont nem a legjobb Wildert.

Deontay Wilder (balra) éppen megüti Tyson Furyt a Los Angeles-i Staples Centerben szombaton rendezett mérkőzésen.Fotó: Philip Pacheco/Anadolu Agency

Az amerikai nehézsúlyú elismerte, hogy idegesen bokszolt, görcsösen törekedett arra, hogy kiüsse a kihívóját, aki viszont jól használta ki azokat a helyzeteket, amikor ő pontatlanul ütött. Wilder keddig hallgatott arról, hogy a felkészülés előtt 12 héttel eltört a jobb karja, amit meg kellett operálni, és ez a sérülés egyértelműen hatással volt a teljesítményére. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.