Először született gyereke olyan nőnek, akinek méhét egy halottból ültették át

Első alkalommal született gyereke olyan nőnek, akinek a méhét egy halott emberből ültették át. Korábban tízszer próbálkoztak hasonlóval, egyszer sem jártak sikerrel, amikor pedig olyan nőnek született gyereke, akinek a méhét másvalakitől ültették át, eddig minden alkalommal élő volt a donor.

Az esetről brazil orvosok számoltak be a University of Sao Paulón. A páciens egy 32 éves nő, aki egy ritka betegség miatt méh nélkül született. A donor pedig egy 45 évesen sztrókban elhunyt, háromgyerekes anya volt. A nő az átültetés után hét hónappal, mesterséges megtermékenyítés útján lett terhes.

A gyermek tavaly decemberben született, az orvosok pedig ezután eltávolították a méhet is, így a nőnek nem kell már gyógyszereket szednie azért, hogy a szervezete ne álljon ellen. Egy évvel az eset után az anya és a gyermek is egészségesek. Ha ezt a módszert rendszeresen sikerül alkalmazni, sokkal több átültetés válik lehetségessé. (AP, a címlapkép illusztráció)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.