Fenékplasztika okozta egy brit nő halálát Budapesten

A Daily Mail és a The Sun bulvárlapok nyomán az Index ír arról, hogy idén márciusban egy plasztikai műtétsorozat közben támadt komplikáció, egy érelzáródás okozta zsírrög miatt meghalt Budapesten a 49 éves brit Tryce Harry.

A Sun az eset halottkémi eljárása (és abban a férj, Kirk Harry vallomása) alapján azt írta, hogy a nő egy mell és hasplasztikai műtét miatt érkezett egy  Human Reconstructive Institute-ként hivatkozott budapesti magánklinikára, amit az Index a  Perfect Age Test és Arcszépészeti Központtal azonosított. A teljes beavatkozás 4700 brit fontba, 1,7 millió forintba került.    

A klinikán a test más területeiről leszívott zsírból egy ajándék kezelésként fenékfeltöltést is kapott, ennek nyomán alakult ki a zsírrög, ami aztán a halálhoz vezetett.  

A nőt egy órával a műtőből történt távozása után, még megfigyelés alatt lett rosszul, vérnyomása leesett, majd szívrohamot kapott, és nem sikerült újraéleszteni. A birminghami halottkém nem állapított meg gondatlanságot. 

Az Index cikke szerint a család ügyvédje azt mondta, az ilyen klinikák nincsenek mindig felkészülve a nem várt esetekre, de nem utalt arra, hogy jogi útra terelnék az ügyet. (Index