Kontinenseken átívelő akcióban csaptak le az olasz maffiára, 90 embert tartóztattak le

Fotó: ROBIN VAN LONKHUIJSEN/AFP

Az olasz maffia calabriai ága, a 'Ndrangheta kilencven feltételezett tagját vették őrizetbe összehangolt műveletekban Európában és Dél-Amerikában - jelentette be szerdán az Európai Unió igazságügyi koordinációs szerve, az Eurojust.

A hágai székhelyű szervezet elmondása szerint a Pollino fedőnevű, 2016-ban indított akció keretében Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, és  több dél-amerikai államban is házkutatásokat tartottak, rajtaütéseket hajtottak végre.

Fred Westerbeke holland főügyész elmondta, hogy a rendőrök mintegy kétmillió eurót és nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le.

Az őrizetbe vetteket bűnszervezetben való részvétellel, drogcsempészettel, pénzmosással, megvesztegetéssel és erőszakos bűncselekményekkel gyanúsítják. Kedden jelent meg a hír, hogy letartóztatták a szicíliai maffiavezért, Settimo Mineót is. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.