Kövér: Magyarországon nagyobb mértékben érvényesül a sajtó színessége mint a remek nyugati demokráciákban

POLITIKA
2018 december 05., 21:45

A Magyar Katolikus Rádiónak adott mélyinterjút szerdán az Országgyűlés elnöke, Kövér László, akit alaposan megmozgattak a mikrofon mögött, a mindennapi politika (migráció, bevándorlás stb.) mellett szokás szerint az elmélyültebb, ideologikus témákról (bevándorláspártiak, liberálisok, hülyeségbeszélők) is kérdezték. 

photo_camera Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Rögtön az elején elárulta, mi történne, ha a bevándorláspártiak megnyernék 2019-et, leszögezte: 

„Nagy baj lenne”. 

Kövér szigorú volt ugyan, de optimista: szerinte pozitív tendenciák látszanak Európában, az emberek látják Nyugat-Európában is, hogy az elitek lebecsülik őket, és olyan európai eredményekre számít, ami után a magyarokat nem bántják majd annyira a Brüsszelben, mint manapság.  

Szerinte a hagyományos pártok jobbról balról összefonódtak, eggyé váltak - helyettük azok nyernek majd 2019-ben, akik látják a problémákat, „miközben az élet termeli azokat a kérdéseket, amelyekre nem adnak választ, de az embereket nagyon is foglalkoztatják (...) hülyeségeket beszélnek és intellektuális alkalmatlanságról tesznek tanulságot. 

Erről jutott eszébe, hogy 

Magyarországon nagyobb mértékben érvényesül a sajtó "színessége", a szólásszabadság, mint az úgymond "remek demokráciákban".
Egyetlen témát sem került ki, sőt:

  • A túlóra-számítás átalakításáról szóló törvényt megszavazza, mert ha Kósa Lajos azt mondja, az jó, akkor az jó - és ha jó, akkor nem lehet rabszolgatörvény.
  • Elmondta még, hogy a Nagy Imre-szoborról a héten döntenek, de várhatóan a Jászai Mari térre visz az útja. 
  • Az ukrán helyzetről kifejtette, hogy az bonyolult, és nem is látszik egyszerűsödni, Szlovákia és Szerbia esetében valamivel optimistább, Romániával viszont megint csak nem túl pozitív a jövőkép.
  • Az új házelnöki rezidenciára nem költözik be, de azért kellett, mert nem mindig fog valaki közel lakni az Országgyűléshez. 
  • Végezetül elárulta, hogy az ő korában már joggal számít unokára, és lelkileg készen is áll a feladatra.  
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.