Szlovákia kémkedésért kiutasított egy orosz diplomatát

A Reuters azt írja, hogy Szlovákia kiutasított egy orosz diplomatát, miután katonai hírszerzési információk azt mutatták, hogy a diplomata kémkedést folytatott a NATO- és EU-tagországban.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök márciusban.Fotó: Vladimir Simicek/AFP

„November 22-én utasítottuk ki, és 48 órán belül elhagyta Szlovákiát” – közölte újságírókkal Peter Pellegrini miniszterelnök. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.