Talán még van esélyük a nyilvánosság előtt beszélniük a nőknek, akiket tinédzserkorukban bántalmazott Jeffrey Epstein és befolyásos környezete

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Akár 80 is lehet azoknak a kis- és fiatalkorúaknak a száma, akikkel szemben még a kétezres évek elején rendszeresen szexuális visszaélést követett el a dollármilliomos Jeffrey Epstein és befolyásos baráti köre.

Az ügyet múlt héten a Miami Herald tárta fel.

Jeffrey Epsteint Palm Beach-i házában rendszeresen szexelt kis- és fiatalkorú lányokkal, a lányokat fiatal nők szervezték a szexpartikra. Ezeken a partikon Epsteinten kívül mások is részt vettek, de hogy kik, arról nem tudni.

Fotó: AP

Az ügyből ugyanis lett  hatósági eljárás, ám Epsteinnek és befolyásos baráti körének, közöttük a floridai főügyésznek közbenjárására sikerült úgy intézniük a dolgot, hogy sikerült megegyezniük a szövetségi állammal: Epstein személyesen elismeri bűnösségét, cserébe az áldozatok nem lépnek nyilvánosság elé, és erre ígéretet tettek a hatóságok is, köztük az FBI. Epstein kapott némi letöltendőt, de közben dolgozhatott és öt hónappal korábban szabadult. Az sem derült ki, kik voltak még a szexpartik résztvevői.

Az áldozatok - az eljárásban mindössze 40 nőt hallgattak meg, de valós számuk a duplája lehet - azóta is küzdenek azért, hogy a nyilvánosság előtt számolhassanak be az őket ért abúzusról, ám ezt a dúsgazdag, elnökökkel cimboráló Epstein csapata eddig sikerrel akadályozta meg.

Legutóbb éppen kedden sikerült az áldozatokat elhallgattatnia. Az áldozatok védő ügyvéd, Bradley Edwards azt találta ki, hogy az őt nyilvánosan rágalmazó Epsteint rágalmazási ügyben viszi a bíróság elé, ahol végre az áldozatok is szót kaphatnak. Ám Epsteinéknek ezt a pert is sikerült megegyezéssel, azaz tárgyalás nélkül elrendezniük.

Az NBC most arról ír, egy halvány esélye még van az áldozatoknak, ez pedig az áldozatokat védő törvény (Crime Victims' Rights Act) adta lehetőség lenne: ha bebizonyosodik - márpedig a Miami Herald által feltárt dokumentumok alapján erre van esély -, hogy annak idején az áldozatok elhallgatása szövetségi segítséggel valóban törvénytelenül történt, akkor szövetségi eljárás indulhat, amely lehetővé teszi az ügy újratárgyalását. (NBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.