A 35 fontba kerülő játékból 1 pennyt kap a kínai munkás, aki készítette

A kínai gyári munkások katasztrofális körülményeire világít rá a Solidarity Suisse, a China Labor Watch és a Guardian közös, csütörtökön közzétett beszámolója. A Disney most menő Kis Hableány figuráját választották példának, amit a Heyuan városában készítenek egy több mint kétezer, többségében nőt foglalkoztató üzemben. Az ott dolgozók elmondása szerint

az alapbér annyira alacsony, hogy muszáj túlórákat vállalniuk. A többség az elmúlt hónapban egyetlen napot pihent, a többin dolgozott, volt, akinek 175 órányi túlmunka jött össze.

Fotó: Ramil Sitdikov/Sputnik

Az Angliában 

34,99 fontba kerülő baba árának kevesebb mint a fele, 14,99 font az előállítási költség. Ebből 1 pennyt kapnak darabonként a kínai gyári munkások.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.