Márki-Zay szerint a közgyűlés fideszes többsége direkt teremt olyan helyzetet, ami akár el is lehetetlenítheti Hódmezővásárhely működését

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester közleményt adott ki arról, hogy „a hódmezővásárhelyi közgyűlés többségben lévő Fidesz-KDNP frakciója szándékosan teremt gazdaságilag is olyan helyzetet, amely a város működését akár el is
lehetetlenítheti”.

A csütörtöki bizottsági ülésen a fideszes Kovács László pénzügy-gazdasági bizottsági elnök javaslatára a fideszes többségű bizottságok úgy döntöttek: leveszik napirendről a pénteki hódmezővásárhelyi közgyűlésen a költségvetési módosítási javaslatot, pedig a könyvvizsgáló a helyszínen nyomatékosan próbálta lebeszélni őket erről.

Márki-Zay azt írta, hogy ha pénteken nem kerül terítékre a téma, amit amúgy a törvény is előír, az komoly veszélyekkel jár: ha a pályázatokhoz nem rendel az önkormányzat előirányzatot, nem tudják szabályosan felhasználni a korábban megnyert támogatásokat.

Például:

  • A decemberben leszállítandó kukásautók 500 milliós számláját nem tudják befogadni.
  • A strandfürdő támogatása is veszélyben van, 170 millió forintot veszíthet el a város, ha ezt nem támogatja a Fidesz-frakció, mivel a Belügyminisztérium december 31-ig adott határidőt.
  • Veszélybe kerül a stadionban az atlétikai dobópálya megvalósulása és kifizetése.
  • A vásárhelyi Kapcsolat Központ munkatársainak fizetendő szociális ágazati pótlék átvezetését is el kellene fogadni a törvény szerint, hasonlóan a kulturális illetménypótlékhoz és a minimálbér alatti besorolási bérű dolgozók bérkompenzációjához.
Fotó: Halász Júlia/444

Márki-Zay Péter polgármester azt kérte a fideszesektől, hogy legalább direkt ne akadályozzák „Hódmezővásárhely fejlődését, ne büntessék a vásárhelyi embereket, ezzel együtt még saját szavazóikat is a város anyagi ellehetetlenítésével”.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.