Tarlós bevallotta: átverte a BKK vezetése az e-jegy rendszerrel

Budapest
2018 december 06., 04:03

"A BKK vezetői nem követtek el olyasmit, ami valamilyen büntetőjogi tényállást kimerítene. (..)1 Ami miatt személyi konzekvenciákat kellett levonnom, az egy határozatlan, bizonytalankodó, félrevezető vezetői magatartás volt," mondta az e-jegy körüli botrányról a főpolgármester a Magyar Hírlapnak. Tarlós István kijelentette:

"Az utóbbi egy évben a központ vezetése jelezte ugyan, hogy bajok vannak a kivitelezővel, és azt is tudtuk, hogy ez egy problémás projekt. De mindig azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a megoldás a küszöbön van. November 9-én hivatalosan bejelentette a BKK, hogy létrejött a megállapodás, majd néhány nap múlva kiderült, hogy ez nem egészen így van. Ezt nem hagyhattam következmények nélkül." 

Elárulta, hogy a projekt folytatásáról már tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszterrel és Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel is, valószínű, hogy a főváros csatlakozni fog a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer platformhoz. Szerinte 

"semmiféle pénzügyi veszteség nincs, 2020 végére a projekt befejeződik. Majd a 2010 előtti kurzus által ittfelejtett Alstom-ügy miatt fogja Budapestet anyagi kár érni, az e-jegyrendszer miatt nem."

Pedig de, hogy milyen nagyságrendben bukott a főváros, arról tegnap írtunk. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A beszélgetés végén megkérdezték Tarlóst, hogy mint főpolgármester, mit szól a CEU-ügyéhez. Ezt válaszolta: 

"Nem is tudom… Mi köze a Fővárosi Önkormányzatnak a CEU-hoz? Honnan veszik, hogy a CEU a világ egyik legjobb egyeteme? Hány magyar és hány külföldi tanul ott? Mibe kerül a képzés? Folytat-e egyáltalán a CEU képzést hazájában, az Egyesült Államokban? Teljesítette-e valójában a CEU a jogszabályi előírásokat, vagy egyedüliként nem? Ha a nyilatkozók inkább a saját dolgukkal foglalkoznának, talán nem beszélnének annyi csacsiságot."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.