Átfogó vizsgálatot indít jövőre a Kúria devizahiteles perek ügyében

A Kúria csütörtöki évértékelőjén jelentette be a testület polgári kollégiumának vezetője, hogy

jövőre átfogó vizsgálatot indítanak a devizahiteles ügyek kapcsán.

A Magyar Idők beszámolója szerint Wellmann György elmondta: azt tanumányozzák majd, hogy mit tartalmaztak az egykori hitelek kapcsán kiállított kockázatfeltáró nyilatkozatok és az árfolyamkockázatról szóló, annak idején megszövegezett tájékoztatók. Emellett bekérik azoknak az ügyeknek az iratanyagát, amik bírósági ítélete azért mondta ki "valamely devizahitel-szerződés semmisségét jogerősen, mert az árfolyamkockázatról szóló figyelemfelhívás nem volt megfelelő."

A Kúriára még idén is négyszáz devizahiteles ügy jutott el, jó részük az árfolyamkockázat kérdése miatt. Wellmann hozzátette:

"Az európai uniós ítéleteket alaposan elemezzük, és ha szükséges, a Kúria ennek megfelelően módosítja gyakorlatát, adott esetben megváltoztatja korábbi jogegységi határozatait, esetleg újat fogad el."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.