Átfogó vizsgálatot indít jövőre a Kúria devizahiteles perek ügyében

A Kúria csütörtöki évértékelőjén jelentette be a testület polgári kollégiumának vezetője, hogy

jövőre átfogó vizsgálatot indítanak a devizahiteles ügyek kapcsán.

A Magyar Idők beszámolója szerint Wellmann György elmondta: azt tanumányozzák majd, hogy mit tartalmaztak az egykori hitelek kapcsán kiállított kockázatfeltáró nyilatkozatok és az árfolyamkockázatról szóló, annak idején megszövegezett tájékoztatók. Emellett bekérik azoknak az ügyeknek az iratanyagát, amik bírósági ítélete azért mondta ki "valamely devizahitel-szerződés semmisségét jogerősen, mert az árfolyamkockázatról szóló figyelemfelhívás nem volt megfelelő."

A Kúriára még idén is négyszáz devizahiteles ügy jutott el, jó részük az árfolyamkockázat kérdése miatt. Wellmann hozzátette:

"Az európai uniós ítéleteket alaposan elemezzük, és ha szükséges, a Kúria ennek megfelelően módosítja gyakorlatát, adott esetben megváltoztatja korábbi jogegységi határozatait, esetleg újat fogad el."

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.