Mészáros Lőrinc és Palkovics miniszter átadott egy „korszerű kamionos pihenőt”

2018 december 7., péntek 13:03
202
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság 

- hangoztatta az innovációs és technológiai miniszter pénteken az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál, ahol korszerű kamionos pihenőt adtak át, írja csodálatos riportjában az MTI.

Palkovics László az Autóhof Óbarok kamionos pihenőhely átadásán azt is mondta, „ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok sem mennek”, de most nem ez a helyzet. Éppen ezért, mindenfajta olyan beruházás, mint az óbaroki, üdvözlendő - emelte ki a miniszter, aki reméli, hogy a jövőben még több ilyen épül Magyarországon, ami azt mutatja, gondosodnak a fuvarozókról.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok tulajdonosa 

innovatív, hiánypótló beruházásnak nevezte a pihenőhelyet, amely egyedülálló hazánkban és valószínűleg Európában sincs hasonló. 

Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

A parkoló 1,1 milliárd forintból épült meg, teljesen saját forrásból, hitel és támogatások nélkül - tette hozzá. A tulajdonos elmondta, hogy a pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak, 4 túlméretes szerelvénynek, továbbá veszélyes anyagot, illetve élőállatot szállító szerelvénynek alakítottak ki parkolókat.

A területen külső kondipark, vandálbiztos fürdők és mosoda létesültek, de külön fürdési lehetőséget biztosítanak a női sofőröknek. A kamionvezetők kényelmét bolt, étterem, 19 szobás panzió, bankautomata, útdíj fizetési lehetőség és üzemanyagkút is biztosítja. Az MTI által csak tulajdonosként emlegetett Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy a fejlesztéssel tizenhat új munkahely jött létre.

Talán ma a kontinensen nincs is ilyen szintű kamionos pihenőhely Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos 

a hazai közlekedés-fejlődés történetének egyik fontos állomásának nevezte az átadót. 

Úgy vélte, a 21. század hajnalán egyre több ilyen fejlesztésre van szükség, mert növeli a versenyképességet, felgyorsítja a gazdasági folyamatokat. Megemlítette, hogy „Pannónia Szívében” számos hasonló beruházás indult el, ezek közé sorolta a mezőgazdasági mintagazdaságok létrejöttét és Felcsúton a stadion és a sportcsarnok megépülését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt