Műtét közben szólt az orvos a betegnek, hogy fizetni kéne, vagy nem folytatja

2018 december 7., péntek 16:49
186

Egy kínai kórház beleegyezett, hogy kártérítést fizet egy betegének, miután operáció közben kért tőle pénzt az orvosa. Az eset egy lanzhou-i magánkórházban történt. A beteg egy másik kínai provinciából származó turista volt, akit Yao-nak neveznek. Yao október 25-én jelentkezett be az orvoshoz, ezért 538 jüant fizetett.

A műtét közben azonban az orvos hirtelen megállt, és további 15 300 jüant (több mint 60 ezer forintot) követelt tőle, vagy nem folytatja az operációt.

Az orvos szerint egy nyirokcsomója begyulladt, ezért további ellátást igényelt, ami extra pénzbe kerül. Yao megrémült, de közben még kába is volt az érzéstelenítőtől, ezért beleegyezett a kérésbe.

A sebet bekötözték, ő pedig legyalogolt egy emeletet a pénzügyre és befizette az összeget. Ezután a műtét folytatódhatott.

Később Yaonak több szakértő is azt mondta, ez a beavatkozás amúgy mindössze 1000-2000 jüanba kerül. A beteg ezért panaszt tett a kórház ellen, az intézmény pedig beleegyezett a kártérítésbe: 41 450 jüant fizettek ki neki.

A hasonló jellegű egészségügyi csalások elterjedtek Kínában, ahol a magánszektor csak felületesen van szabályozva, és gyakran túlárazzák a szolgáltatásaikat. (South China Morning Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt