Trükközéssel szedhetik ki a pénzt a kormánypárti médiakonglomerátumból

Nagy kérdés, hogy hogyan szedik ki a "nyereséget" a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványból, világít rá a Népszava. A Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint mivel a hatályos törvények szerint nyereség nem csapódhat le az alapítványnál,

"elképzelhető, hogy a cégek nulla körüli eredményt, vagy kismértékű veszteséget produkálnak és mindegyik megállapodást köt egy vagy több külső céggel a reklámfelületeik értékesítésére. A reklámfelületek értékesítéséből származó haszon így másnál jelentkezik."

Ligeti Miklós szerint így kijátszhatóak a most érvényben lévő szabályok. A HVG erre rímelő törvényjavaslat előkészítéséről számolt be: 

állítólag a Fidesznél készül egy jogszabály, ami szerint a jövőben csak nonprofit alapon működő sajtótermékek fogadhatnak be állami hirdetéseket. 

Itt érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy

a világon egyedülálló módon a magyar reklámpiac legnagyobb szereplője jelenleg a magyar kormányzat.

Az éves régiós CANnual Report reklámpiaci jelentés szerint a magyar állam kétszer annyit költött tavaly, mint a második helyezett: az állami 32 millió euró mögött a Magyar Telekom 15 millió eurós büdzséje áll.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.